Palau Meca

La Barcelona Gòtica ( tornar al mapa)

Aquesta construcció entre mitgeres, després de passar per diversos propietaris, al segle VI passà “a mans del llinatge Cassador o Caçador, marquesos de Ciutadilla, el primer dels quals va ser Josep Meca i Caçador, de qui el palau encara conserva el nom”(1).

Durant els bombardejos de l’any 1714 la casa quedà en part destruït, i fou la família Milans la qui impulsà la gran reforma de l’edifici dins l’estil barroc.

L’edifici,  articulat al voltant d’un pati central, consta de planta baixa, tres pisos, golfes i terrat. “Al pati interior s'accedeix mitjançant un petit vestíbul amb enteixinat de fusta que s'obre al pati amb una arc rebaixat que arrenca de pilastres dòriques. El pati, de planta quadrangular, té una escala descoberta que porta al primer pis. L'escala barroca té una aire monumental, es recolza sobre un arc rebaixat i té barana de ferro forjat”(2).

A la planta principal, es conserven enteixinats medievals amb restes de policromia.

 

 


  1. Web Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya
  2. Web Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

Bibliografia

Web Ajuntament de Barcelona: Museu Picasso http://www.bcn.cat/museupicasso/ca/museu/palau-meca.html

Web Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=1&consulta=MCUxK01lY2ElNCswODAxOTMl&codi=42658