Burg de santa Anna

La Barcelona dels Burgs ( tornar al mapa)

Conegut també amb els noms de “Villa sepulcri” o Vilanova del sant Sepulcre, aquest burg va créixer al voltant del convent de santa Anna, i d’un camí ja existent abans  de la trama urbana d’aquest sector de la ciutat, l’actual carrer de la Canuda, a partir de la segona meitat del segle XII.

Des del convent de santa Anna es va projectar i fomentar un procés d’urbanització gradual, iniciat primer a la zona compresa entre la riera del Pi, anomenada també del Testament d’Ases (que baixava per l’actual del Portal de l’Àngel), la Rambla  i els carrers de santa Anna i de la Canuda on es  construirien cases i horts. 

Després es començà a urbanitzar a l’altre costat de la riera, entre els actuals carrers Comtal i de Montsió. Al mateix temps es va començar a construir en una zona d’horts anomenada la trilea canonica, entre el carrer de la Canuda i el carrer de la Portaferrissa.

Fins a la segona meitat del segle XII la zona estava  formada majoritàriament per horts i vinyes, a partir d’aleshores va anar urbanitzant-se progressivament.

 

 



Bibliografia