Sobre el projecte

Barcelona entre muralles vol ser una web divulgativa que té com objectiu mostrar la evolució urbanística de la ciutat antiga de Barcelona, aquella ciutat que es trobava dins les muralles, des de la fundació de la ciutat pels romans fins a l’enderrocament de les muralles l’any 1854.

La web vol ser un espai on s’expliqui als barcelonins i barcelonines, i a totes aquelles persones interessades en la nostra ciutat, l’evolució de la ciutat d’una forma fàcil, recollint informació que avui en dia es troba dispersa multitud de llibres i articles.

El projecte consta de 8 plànols: cada plànol té una explicació dels canvis urbanístics ocorreguts durant un període en concret. A la vegada a cada plànol trobem diversos edificis o espais singulars de la ciutat, que es podien trobar en cada època, alguns encara existents i d’altres ja desapareguts. Tots ells amb una petita definició, i una explicació més àmplia per aquelles persones que volen conèixer millor la edificació, acompanyada, quan ha estat possible, d’una fotografia recent, un gravat o fotografia antiga.

Aquesta web no hauria estat possible sense el treball de desenes d’investigadors que anteriorment han dedicat el seu treball d’estudi a la ciutat de Barcelona.

L’elaboració dels mapes ha estat realitzada per Mònica Puig, arquitecta;  la programació del webside ha estat realitzada per Natalia Barneda (KOOLLOOK MEDIA DESIGN www.koollook.org/), i el projecte ha estat ideat i coordinat, així com el treball de texts i fotografies, per Francesc Font, llicenciat en Història. 

 

Agraïments:

Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB)

Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya (AFCEC)

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB)

Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

Biblioteca Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)