Palau Fivaller

La Barcelona dels Àustries ( tornar al mapa)

Casa senyorial, construïda sobre una parcel·la de planta irregular, edificada per la família Fivaller el 1571, els quals s’hi traslladarien des de la seva residència del carrer Lledó.

En un inici la façana principal era la que dóna al carrer de Banys Nous, dons la que dóna a la plaça Sant Josep Oriol, reformada al segle XVIII, donava en el moment de la construcció de l’immoble al fossar de l’església del Pi.

Conserva plenament l'estructura original, molt evident al pati interior, amb escala descoberta que condueix a la planta noble, a la qual dóna accés un portal renaixentista. “Les característiques formals corresponen a les diferents èpoques constructives i remodelacions des del segle XVI, tot i que el tipus estructural remet a esquemes gòtics catalans tradicionals, representats principalment pel pati de carruatges interior ubicat més a la cara del carrer Banys Nous que no de la plaça, amb la que es comunica a través d'un llarg tram voltat, amb l'escala descoberta d'accés a les plantes nobles que el rodeja”(1).

D'ençà de 1932 és seu de l'Institut Agrícola Català de sant Isidre.
 


  1. Web Cercador Patrimoni Arquitectònic Ajuntament Barcelona   

Bibliografia

Web Cercador Patrimoni Arquitectònic Ajuntament Barcelona
http://w10.bcn.cat/APPS/cat_patri/editElement.do?reqCode=inspect&id.identificador=1185&id.districte=01

Altre bibliografia que es pot trobar a la biblioteca de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona http://hdl.handle.net/2117/87199